Menu
Your Cart

Нашият сайт използва бисквитки Съгласявайки се вие приемате нашите общи условия, политика за личните данни и политки на биксвитките

Медальони със символи

Разнообразие от Медальони-Амулети с изображения на древни български и световни символи. Можете да откриете амулети с древни руни, прабългарски символи и соларни знаци. Оригинална идея за подарък за мъж.

Изработени са от метална сплав – цан, със сребърно покритие.

Окачват се на връв, изработена от промазан текстил.

Медальон, украсен със символа на рода Дуло, от който произлизат ранните прабългарски владетели. В Именника на Българските ханове като митичен прародител на рода е посочен Авитохол. Повече за Историята на Династията Дуло и нейните видни представители можете да прочетете тук. Знакът IYI предс..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Медальон, украсен с изображение на Розетата от Плиска – средновековен бронзов артефакт, от изключително значение за българската история.Открит е в старата българска столица Плиска при археологически разкопки, ръководени от археолога Станчо Ваклинов. Представлява медальон (диаметър 38 мм), оформе..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Медальон Розетата от Плиска • модел 2 Медальон Розетата от Плиска • модел 2
-13 % 2-3 дни
Розетата от Плиска е изключително важен артефакт, чието значение и функция още не са напълно изяснени. Представлява седемлъчева звезда, като на всеки лъч има по два рунически знака, а на гърба, в средата, е поставен знакът Ипсилон с две хасти - IYI - езически знак, приближаващ се като значение д..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Оригинален медальон, украсен с Розетата от Плиска – седемлъчева звезда, на чиито седем лъча са изобразени по два рунически знака. На опаката страна е изсечена петнайсетата руна - ипсилон с две хасти IYI, която е древен знак, доближаващ се до  значението на кръста в християнството. Според на..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Мадарският конник представлява средновековен барелеф, изсечен в скалите на височина от 23 метра, широк 3,1 метра и висок 2,6 метра. Разположен е близо до село Мадара на около 20 км от град Шумен. Този изключителен паметник се състои от три фигури –  конник, куче и лъв. Централната фигура на..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Оригинален медальон, украсен с глаголическата буква А (Аз). Глаголицата е първата българска азбука сътворена в периода от 855 до 862 г. от Константин-Кирил Философ. Тя е и първата известна славянска азбука. Символ на мъдрост и интелект, този медальон е прекрасна идея за подарък за мъж.Висулката е..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Прабългарските руни са древната писменост на прабългарите, която все още не разшифрирана напълно. Това се дължи на оскъдния материал, с който разполагат археолозите, който не им позволява да ги разгадаят напълно. Съществуват две основни теории за произход на тези руни – едната им определя тюркски..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Прабългарските руни са неразгаданата до този момент древна прабългарска писменост, съставена от около 50 знака. Все още няма единна хипотеза за техните произход и значение, но се смята, че са част от сложните религиозно-космогонични представи на прабългарите. Руните са символи-знаци, които по вся..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Оригинален медальон с древен защитен символ. Прабългарските руни все още не са дешифрирани напълно, но се смята, че те са част от сложната религиозно-космогонична представа за света на прабългарите. Счита се, че руните са защитни, родови, и магически знаци-символи.Висулката е ръчно изработена от ..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Слънцето e обожествявано в културите на почти всички народи, като слънчевите знаци се появяват още през палеолита. Образът на Слънцето по българските земи присъства и в тракийски светилища, и в прабългарските селища. 21% от откритите до този момент прабългарски руни са соларни знаци. Слънцето си..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Спиралата е древен символ на съзиданието и еволюцията в цялата Вселена. Тя се свързва с космическата сила и енергия и символизира духовното пътуване. Висулката е ръчно изработена от метална спал (цам) с  посребрена повърхност, а връвта представлява промазан текстил.Размер на медальона: ..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Медальон, украсен с оригинален, ръчно изработен кръст. Висулката е ръчно изработена от метална спал (цам) с  посребрена повърхност, а връвта представлява промазан текстил.Размер на металния кръст: Дължина на връвта:..
14.00 лв. 16.00 лв.
Без данък:11.67 лв.
Показани 1 от 12 | 20 (2 Страници)