Магазин за оригинални български подаръци
Продукти в количка

Общи условия за доставка

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА НА СТОКИ

I.ДОСТАВКА

1.1.Стоките, поръчани през електронен магазин WWW.BABINARAKLA.BG се извършват с куриер. Куриер за територията на България е Speedy и Еконт. Цените за доставка са както следва: Изпращането на стоки в чужбина става с индивидуална оферта за стойността на доставката, след изрично писмено потвърждение на клиента (по e-mail, факс и др.).

1.2.Сроковете за доставка на поръчани чрез интернет магазина стоки са от три до пет работни дни, считано от деня следващ деня, в който е изпратена поръчката. За ръчно изработените продукти и в зависимост от количеството е възможно по-дълъг период за доставка. Експресните поръчки в рамките на град София, изпратени до 13 часа се изпълняват на следващия ден. Електронен магазин WWW.BABINARAKLA.BG си запазва правото да удължи посочените срокове с до седем работни дни.

1.3. При получаване на пратката потребителят трябва да провери съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.

1.4.При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

1.5. При предаване на стоката, потребителят или трето лице подписват придружаващите я документи, които удостоверяват точното изпълнение на поръчката. За трето лице счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но се намира на посочения от потребителя адрес и приема стоката от името на клиента.

1.6.При невъзможност за връчване на пратката при първо посещение, поради отсъствие на клиента или друга причина, независеща от Търговеца или куриерската служба, куриерът оставя известие, в което посочва телефон за връзка, на който получателят следва да се обади в срок от три работни дни за да посочи нов срок за извършване на доставката. В случай, че и при последващо посещение клиентът не бъде открит на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на поръчката, ТЪРГОВЕЦА се освобождава от задължението си да достави заявената/ите стока/стоки.

1.7.Потребителите имат право да се откажат от получените стоки в срок от 14 календарни дни от получаване на стоката в случай, че те не са използвани освен за проба, не е увредена цялостта на опаковката им и запазен търговския вид, в който е получена и условията по чл.55 от ЗЗП. При нарушен търговски вид, ще бъде приложен отбив от цената или ще бъде отказано развалянето на договора от разстояние.

1.8.При извършване на международни доставки, приложими са правилата за доставка и получаване на пратки на съответната национална пощенска служба, както и на съответното национално законодателство на държавата, в която се намира получателят на стоките.

1.9.Всички импортни такси при внасянето на стоката са за сметка на Потребителя. Потребителят не може да иска възстановяване на цената, ако е отказал да плати импортните такси или да получи пратката.

1.10.„Гифт Гайд България” ЕООД си запазва правото да променя наличните методи на доставка и плащане и/или условията по тях по всяко време чрез публикуване на наличните методи на доставка и плащане на уебсайта без друго известие.

II ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

2. При констатация на дефектен продукт до 24 часа от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, “ГИФТ ГАЙД БЪЛГАРИЯ” ЕООД се ангажира продуктът да бъде подменен с нов или да бъде възстановена заплатената от клиента стойност на стоката, съгласно чл. 55 от ЗЗП, считано от датата, на която клиентът е упражнил правото си на отказ. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на “ГИФТ ГАЙД БЪЛГАРИЯ” ЕООД. При несъответствие на стоката с характеристиките, посочени на сайта babinarakla.bg, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи платени от потребителя за придобиване на стоката съобразно чл. 59, ал. 3 от ЗЗП и в срок от 14 календарни дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

III НЕВЪЗМОЖНОСТ ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

3.1.Съгласно чл. 57 от Закона за защита на потребителите, Потребителите нямат право да упражнят правото си да върнат закупена стока, когато се касае за:

3.2.За доставка на стоки, чиято цена зависи от колебанията на финансовия пазар, които не могат да бъдат контролирани от Доставчика;

3.3. За доставка на стоки, изработени по поръчка на Ползвателя или съобразени с неговите индивидуални изисквания.

3.4.За доставка на потребими стоки, които не могат да се върнат поради факта, че чрез употребяването им се нарушава тяхната цялост или по причини, свързани с хигиената или защита на здравето. Това са стоки, които подлежат на бързо разваляне или има опасност от влошаване на техните характеристики като например, но не само: храни, напитки козметични продукти.

IV ГАРАНЦИИ

4.1.ТЪРГОВЕЦЪТ гарантира, че всички продукти, предлагани в електронен магазин WWW.BABINARAKLA.BG са нови и неупотребявани, в оригинална опаковка, когато съответната е предоставена от производител. Стоките ще бъдат опаковани в подходящ за транспортиране вид.

4.2.ТЪРГОВЕЦЪТ предоставя гаранция за закупени стоки, ако производителят на стоката предвижда гаранционно обслужване. Повечето стоки в електронен магазин WWW.BABINARAKLA.BG са ръчно изработени и важат гаранционните условия на съответния производител. Допълнителна информация относно гаранцията на стоки можете да получите на и-мейл info@babinarakla.bg или телефон +359887444322.

4.3. Гаранцията отпада в случай на повреди, които са причинени от неправилно транспортиране и съхранение, неправилна експлоатация и/или опит за отстраняване на неизправности или модификации от страна на неквалифицирани за целта лица.