Магазин за оригинални български подаръци
Продукти в количка

Бродирани Бижута с Шевици

Колие с Шевица • Код GIGLD1 Колие с Шевица • Код GIGLD1
Със заявка
Колие с шевицаРъчно изработено колие, украсено с шевица – авторска разработка. Красив модел на Гизда за една гиздава съвременна жена. Оригинален подарък за всяка дама.Обков с цвят старо злато - 58 mm. Верижката може да се регулира съобразно индивидуалните предпочитания на своята притежателка.&nb..
44.99 лв.
Без данък:44.99 лв.
Комплект Бижута с шевица Вълшебство Комплект Бижута с шевица Вълшебство
Със заявка
Като Експлозия от багри можем да определим този приказен комплект с българска шевица „Вълшебство“. Украсен е с впечатляващи авторски мотиви (схема на Елисавета Йорданова). Извезани са мотиви от световноизвестните Чипровски килими – пилета в гнездо, както и стилизирани фигури на мъж и жена – съвк..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Комплект Бижута с шевица Небесна Комплект Бижута с шевица Небесна
Със заявка
Изящен Небесносин комплект с красива българска шевица от Софийски регион. Много обичан и ценен мотив от българската везба, който се везе предимно на женски и мъжки ризи. Традицията повелява да се обточат с везба краищата на дрехите и деколтето, като защита срещу уроки и негативни влияния, които ..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Комплект Бижута с шевица Хорото
Със заявка
Комплект колие и гривна с шевици. Размер на колието: 35 мм. Хорото обединява земната и космическа сила. Хората, хванати за ръце и увлечени в ритъма на танца, се превръщат в едно цяло, а земята и небето се радват на тази хармония.Изработен по авторска схема на Елисавета Йорданова.Комплектът..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Кожена гривна с шевица Златна Кожена гривна с шевица Златна
Със заявка
Кожена гривна с шевица Златна..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Колие с Шевица • Код GISLV1 Колие с Шевица • Код GISLV1
Изчерпан
Колие с шевица Бижу – ръчна изработка, украсено с шевица. Красив модел на Гизда за една гиздава съвременна дама. Уникален подарък за всяка жена. Обков с цвят сребро - 58 mm. Верижката може да се регулира съобразно индивидуалните предпочитания на своята притежателка.Уважаеми клиенти, имай..
44.99 лв.
Без данък:44.99 лв.
Колие с Шевица Слънчева Невеста • модел 1 Колие с Шевица Слънчева Невеста • модел 1
Със заявка
Колие с Шевица Ръчно изработено колие с избродирана авторска шевица. Красив модел на Гизда за една гиздава съвременна жена. Мотивът е елемент от авторската композиция „Слънчева невеста“ на Елеонора Йорданова. Красив подарък за всяка дама.Обков с цвят старо злато - 58 mm. Верижката може да се р..
44.99 лв.
Без данък:44.99 лв.
Кожена гривна с шевица Съзвучие..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Колие с шевица Ръчно изработено колие с избродирана авторска шевица. Красив модел на Гизда за една гиздава съвременна жена. Мотивът е елемент от авторската композиция „Слънчева невеста“ на Елеонора Йорданова. Красив подарък за всяка дама.Обков с цвят сребро - 58 mm.Верижката може да се регул..
44.99 лв.
Без данък:44.99 лв.
Колие с Шевица Елбетица • модел 1 Колие с Шевица Елбетица • модел 1
Със заявка
Колие с Шевица Ръчно изработено колие, украсено с шевица – авторска разработка. Извезан е знакът Елбетица с растителни елементи, символ на хармония и плодородие. Красив модел на Гизда за една гиздава съвременна дама. Оригинално бижу - дар, достоен за всяка жена.Обков с цвят старо злато - 58..
44.99 лв.
Без данък:44.99 лв.
Комплект бижута  Дървото на живота Комплект бижута  Дървото на живота
Със заявка
Комплект бижута Дървото на живота.Ръчно изработено бижу - оригинален подарък за всяка жена. Изящната бродерия е заредена със силата и енергията на българската шевица. Дар, докосващ ума и душата. Дървото на живота е един от най-важните мотиви в българския фолклор и световния фолклор. Символизир..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Колие с Шевица Елбетица • модел 2 Колие с Шевица Елбетица • модел 2
Със заявка
Колие с шевицаКолие с ръчно извезана авторска шевица. Символът Елбетица е  знак за хармония и предпазва от негативна енергия. Впечатляващо бижу за любимата жена. Красив модел на Гизда за една гиздава съвременна дама. Оригинален подарък за всяка жена.Обков с цвят сребро - 58 mm. Верижка..
44.99 лв.
Без данък:44.99 лв.
Комплект Бижута Българска Шевица Комплект Бижута Българска Шевица
Със заявка
Стилен и изящен комплект с красива българска шевица. Изчистени  геометрични орнаменти, бродирани в червено и черно. Включва обеци и колие. Претворена традиция, която оживява в съвременните бижута.Автор на комплекта е Мила Милчева, която с лекота и изящество ни показва как „Традицията може д..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Кожена гривна с шевица Хармония..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Колие с Шевица Слънчоглед • модел 1 Колие с Шевица Слънчоглед • модел 1
Със заявка
Колие с шевица Колие с ръчно изработена авторска шевица „Слънчоглед“. Слънчогледът е слънчевото цвете, символ на топлината и щастието. Прекрасен подарък за жена.Красив модел на Гизда за една гиздава съвременна дама.Оригинално бижу с шевица - дар, достоен за всяка жена.Обков с цвят старо зла..
44.99 лв.
Без данък:44.99 лв.
Комплект Бижута Чипровско Вълшебство Комплект Бижута Чипровско Вълшебство
Със заявка
Комплект с везбени елементи, вдъхновени от Чипровските килими, вписани в Световната представителна листа на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Композицията съдържа елементи като Маказ, Каракачка, Окца, Кръстачка, Дървото на живота...Вълшебно докосване до хармонично съчетани багри и фор..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Кожена гривна с шевица Симетрия..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Колие с Шевица Слънчоглед • модел 2 Колие с Шевица Слънчоглед • модел 2
Със заявка
Колие с шевица Колие с ръчно изработена авторска шевица „Слънчоглед“. Слънчогледът е слънчевото цвете, устремено към слънцето и топлината. Символ на щастие и благополучие. Изящен подарък за жена. Красив модел на Гизда за една гиздава съвременна дама. Изключително оригинален подарък.&nbs..
44.99 лв.
Без данък:44.99 лв.
Кожена гривна с шевица Лъчезарна..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Колие шевица Ръчно изработено колие с избродирана авторска шевица. Красив модел на Гизда за една гиздава съвременна дама. Това оригинално бижу е дар, достоен за всяка жена. Обков с цвят старо злато - 5o mm.Верижката може да се регулира съобразно индивидуалните предпочитания на своята п..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Показани 1 от 24 | 42 (2 Страници)

Бродирани бижута, украсени с мотиви от български шевици - автентични и съвременни.

В категорията Бродирани Бижута можете да видите красиви ръчно изработени бижута, украсени с шевици, фолклорни елементи, както и няколко сладки създания, приютили се на топло в бабината ракла.

Разгледайте нашите предложения за подарък на любимата жена или най-добрата ви приятелка и изберете наистина стойностен и хубав подарък.

  • Колиета тип медальон с шевици - авторска колекция на Вероника Боева-Гизда с мотиви, вдъхновени от БЪЛГАРСКАТА ШЕВИЦА.
  • Комплекти Бижута с Шевици - красивите украшения на талантливата Мила Милчева, която с невероятен усет и любов пресъздава БЪЛГАРСКАТА ШЕВИЦА.
  • Оригинални кожени гривни с шевици - Ивелина Стефанова и Стефан Бобевски пресъздават едни от най-оригиналните български мотиви върху изключителните си гривн