Магазин за оригинални български подаръци
Продукти в количка

Икони

Марка: Български
Медна Икона Богоявление – голямаБогоявление е един от най-старите християнски празници, посветен на раждането на Иисус Христос.Православната вяра обединява празника Богоявление с празника Кръщение Господне, приемайки, че при кръщението на Иисус на река Йордан се появява..
151.80 лв.
Без данък:151.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Христос Пантократор - ГолямаРазмери:Рамка: 25см х 35смИкона: 20см х 26см Тегло: 1,40кг...
135.00 лв.
Без данък:135.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Георги Свети Димитър Свети Евстатий и Свети Тодор - специално издание Впечатляваща композиция, пресъздаваща образите на светците, борещи се с змейове и неприятели.Изображението е ръчно изработено и поставено върху дървена основа, произведена в село Орешак. Всички авторски..
195.80 лв.
Без данък:195.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Разпятие ХристовоРъчно изработена медна икона, поставена върху дървена основа, произведена в село Орешак. Икона, която дарява упование в божествената промисъл и надежда за спасение.Разпятието на Исус Христос и Неговото възкресение са двете най-важни събития в християнската религия. ..
151.80 лв.
Без данък:151.80 лв.
Марка: Български
Медна икона Света Петка - Голяма Света Параскева Българска, или Търновска (Параскева Епиватска) е тачена като закрилница на българите и българската държава.За голямата почит към светицата съдим от споменаването й в държавни и международни договори – в договор от 1347 г с Венеция цар Иван Алекса..
140.80 лв.
Без данък:140.80 лв.
Марка: Български
Медна икона Света ПеткаВ житието на светицата се разказва, че още 10-годишна, чува в храма Иисус Христос да казва „Който иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва!“ и решава да се посвети на вярата. Тя сменя дрехите си с просешки и често раздава свое имущес..
85.80 лв.
Без данък:85.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Цар Борис МихаилСв. княз Борис I Михаил е българският владетел, който приема и налага християнството в България и въвежда в държавата славянската писменост.Иконата е ръчно изработена от кована мед и предствлява точно копие на Икона от Средните Векове. Авторските права са запазени! ..
140.80 лв.
Без данък:140.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Харалампий Св. Харалампий е почитан като господар на всички болести и най-вече на чумата. Народното предание разказва, че чумата се родила на зимния Атанасовден и започнала да мъчи хората по земята, до момента, в който Св. Харалампий не я хваща и оковава в девет вериги. Празникът ..
140.80 лв.
Без данък:140.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Св. Панталеймон - Голяма Свети Панталеймон е Покровител на лекарки и акушерки. Името му произлиза от старогръцки и се превежда като всемилостив.Според житието му св. Пантелеймон живял в края на III и началото на IV век. Роден като езичник, носил името Пантолеон (от гръцки: „лъв..
140.80 лв.
Без данък:140.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети ИлияИконата изобразява Свети пророк Илия, който единствен сред хората е взет жив на Небето с огнена колесница, теглена от огнени коне. В последната книга на Библията – „Откровение на Свети Йоан Богослов“ за него се казва, че е един от двамата пророци, които Бог ще изпрати пред..
195.80 лв.
Без данък:195.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Иван Рилски - портрет, голямаГоляма Медна икона на Свети Иван Рилски, един от най-почитаните български светци, смятан за небесен покровител на българите. Светецът е основател на прочутия Рилски манастир, където извършва много чудеса, изцелява тежко болни хора и помага на нуждаещите..
151.80 лв.
Без данък:151.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Свети Кирил и Методий – ГолямаВпечатляваща Медна икона, посветена на създателите на славянската писменост братята Кирил и Методий.Канонизирани са за светци за своя превод на Библията на старобългарски език и за активната си дейност по популяризирането и разпространението на христия..
135.00 лв.
Без данък:135.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Николай Чудотворец - ГолямаОбразът на Свети Николай е изработен от кована мед върху дървена плоскост в една уникална икона, дар за надежда и вяра.Светецът е тачен като покровител на моряците и рибарите, децата, търговците, банкерите, фармацевтите и затворниците.Иконата е точно копи..
151.80 лв.
Без данък:151.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Паисий Хилендарски - голяма Тази икона представлява докосване до мъдростта на Свети Паисий Хилендарски и преоткриване на корените.Паисий Хилендарски е български духовник и будител, написал „История славянобългарска“. В този първи труд на българската възрожденска историография ..
151.80 лв.
Без данък:151.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Апостоли Петър и Павел – голямаСветите Апостоли Петър и Павел са християнски апостоли, светци и проповедници. Двамата били ученици на Христос и ревностни разпространители на християнството. Петър е бил беден рибар от град Витсаида, край Галилейското езеро. Той е сред първите учениц..
140.80 лв.
Без данък:140.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Софроний Врачански – ГолямаСофроний Врачански е будител и пръв духовен последовател на делото на Паисий Хилендарски. Той е създател на първата печатна книга на новобългарски език – „Неделник“Икона с образа на Свети Софроний е дар, изпълнен с мъдрост и проницателност.Изображени..
162.80 лв.
Без данък:162.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети ВасилийВасилий Велики е християнски светец, църковен писател и богослов, един от тримата свети будители на църквата – Йоан Златоуст и Григорий Богослов. Образът му, претворен в изкованата мед, излъчва сила, увереност и  целеустременост.Изображението е ръчно изработено и постав..
96.80 лв.
Без данък:96.80 лв.
Марка: Български
Медна Икона Св. ТеодорСпоред народната представа на Тодороден св. Тодор на бял кон обикаля и наглежда посевите. След като нагледа нивите, той забива копието си в земята, връзва коня си, облича девет кожуха и отива при Бог, за да проси за лято.В християнския календар отдаваме почит на светците войни ..
85.80 лв.
Без данък:85.80 лв.
Марка: Български
Медна икона Св. Йоан ПредтечаСвети Йоан Кръстител е последният старозаветен пророк, кръстител на Иисус Христос. Той подготвя хората за неговото рождение и затова е известен още и като Предтеча.Йоан бил син на свещеника Закария и праведната Елисавета, които дълго време чакали и се надявали на рожба. ..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Възнесение ХристовоКомпозицията пресъздава Възкачането на Иисус Христос на небето.  Според християнските вярвания, след смъртта и Възкресението си, в продължение на 40 дни Христос се среща с учениците си, за да им разказва за Божието царство. На 40-тия ден, придружен от тя..
217.80 лв.
Без данък:217.80 лв.
Марка: Български
Медна пластика Васил ЛевскиВпечатляваща медна пластика с изображение на Апостола на Свободата – Васил Левски, изкована от желязо и мед. Родолюбив подарък, символ на устрема към свобода и несломимия български дух.Всички авторски права са запазени! Иконите са сертифицирани и износът зад граница е разр..
155.00 лв.
Без данък:155.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Рождество Христово – Голяма, специално изданиеВпечатляваща композиция, изобразяваща Рождеството на Иисус Христос – един от най-големите християнски празници.Светла икона, носеща надежда, смирение и благодат.Изображението е ръчно изработено и поставено върху дървена основа, произведена в ..
217.80 лв.
Без данък:217.80 лв.
Показани 25 от 46 | 46 (2 Страници)