Магазин за оригинални български подаръци
Продукти в количка

Памук

Марка: Български
Шал с шевица Живка, сатениран памук, украсен с мотиви от Самоковски регион.Изящен и оригинален подарък за жена.Направен от 100% памук.Памучният сатен (сатениран памук) е луксозна материя, мека и нежна на допир. Тази мека и фина тъкан през лятото носи копринено и прохладно усещане.Памучният сатен е п..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Марка: Български
Дамски памучен шал фишу Жълта Канатица, украсен с българския традиционен елемент Канатица - символ на хармония и семейно щастие.Изпълнен в красивата жълта гама, това е един впечатляващ и оригинален подарък за жена.Направен от 100% памук (сатениран памук).Памучният сатен (сатениран памук) е луксозна ..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Марка: Български
Памучен дамски шал Лято, украсен с традиционния елемент Канатица - символ на хармония и семейно щастие.Изпълнен в светлата гама, това е един ярък и оригинален подарък за жена.Направен от 100% памук (сатениран памук).Памучният сатен (сатениран памук) е луксозна материя, мека и нежна на допир. Тази ме..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Марка: Български
Дамски памучен шал Синя Канатица, украсен с българския традиционен елемент Канатица - символ на хармония и семейно щастие.Изпълнен в свеж син цвят, това е един впечатляващ и оригинален подарък за жена.Направен от 100% памук (сатениран памук).Памучният сатен (сатениран памук) е луксозна материя, мека..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Марка: Български
Памучен дамски шал "Канатица-червен", украсен с традиционния елемент Канатица - символ на хармония и семейно щастие.Изпълнен в червен цвят, това е един ярък и оригинален подарък за жена.Направен от 100% памук (сатениран памук).Памучният сатен (сатениран памук) е луксозна материя, мека и нежна на доп..
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Квадратни ШАЛОВЕ с ШЕВИЦИ с размер 65/65 см., изработени от естествена материя - памучен сатен.

Памучните шалове с шевици са тип фишу. Шевиците са изработени като щампа.

Състав: 100% памук (сатениран памук)

Памучният сатен (сатениран памук) е луксозна материя, мека и нежна на допир. Тази мека и фина тъкан през лятото носи копринено и прохладно усещане.

Памучният сатен е плат, който се отличава с елегантен блясък, мекота и издръжливост. Материята е гладка и луксозна на допир.

И все пак какво представлява памучният сатен и по каво се различава от сатена?

Памучният сатен на допир наподобява сатена, но разликата е в това, че памучният сатен се тъче от памучени влакна (за разлика от сатена, който се тъче от копринени влакна). 

Общото между двете материи е, че се изработват със сходни техники на тъкане и че двете имат мек и лъскъв завършек.

Как памучният сатен придобива този мек блясък?

Памучените влакна, се обработват със специална техника - мерсализация, при която тъканта се омекотява. Този процес създава характерния блясък и мекота, а впоследствие цветовете се задържат много добре.