Магазин за оригинални български подаръци
Продукти в количка

Медни Икони

Ръчно изработена медна икона "Тайната вечеря", поставена върху дъска, произведена в село Орешак. Медната част е изработена в Ателие за приложни изкуства „Леонардо”, основано през 1967г. от Стефан Георгиев като спезиализирано в изработването на изделия от ковано желязо и кован мед, предназначени за х..
48.00 лв.
Без данък:48.00 лв.
Медна икона специална богородица умиление с дърворезбована рамкаМедни Икони и ПластикиУникална ръчна изработка от мед, дело на школа с дълги традиции, иконата носи мир и преклонение във всеки дом.Ръчно изработена медна икона, точно релефно копие на  рисуван през средните векове оригинал, поставена в..
75.00 лв.
Без данък:75.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Св. Богородица и МладенецаИкона, ръчно изработена от кована мед и украсена с красива рамка от липа. Св. Богородица бди над домашното огнище и го закриля. Стойностен и мъдър подарък за семейство. Размери: Размери с рамката: 16/14.5/1.5 см. Размер на медната част: 10/8.5 см..
48.00 лв.
Без данък:48.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Благовещение – голяма Иконата пресъздава момента, в който Архангел Михаил възвестява на Дева Мария Благата вест, че тя ще роди дългоочаквания син Божи – Иисус Христос. Прзникът се почита от всички християни на 25 март.Иконата е ръчно изработена от кована мед върху дървена основа ..
145.00 лв.
Без данък:145.00 лв.
Марка: Български
Икона Света Богородица - МалкаИконата е ръчно изработена и представлява точно релефно копие на оригинално изображение, датиращо от Средновековието. Дървената основа е измайсторена в с. Орешак. Медната част е произведение на Ателие за приложни изкуства „Леонардо“, основано от Стефан Георгиев през ..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Възкресение Христово.Размери:Рамка: 29см x 38см Икона: 23см x 29см..
145.00 лв.
Без данък:145.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Възнесение ХристовоКомпозицията пресъздава Възкачането на Иисус Христос на небето.  Според християнските вярвания, след смъртта и Възкресението си, в продължение на 40 дни Христос се среща с учениците си, за да им разказва за Божието царство. На 40-тия ден, придружен о..
195.00 лв.
Без данък:195.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Иисус Христос - ГолямаОбразът на Иисус Христос, изкован от мед, излъчва усещане за благодат, скромност и милосърдие.Изображението е ръчно изработено и преставлява точно копие на икона от Средните Векове. Поставено е върху дървена подложка, произведена в село Орешак. Всички автор..
145.00 лв.
Без данък:145.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Разпятие ХристовоРъчно изработена медна икона, поставена върху дървена основа, произведена в село Орешак. Икона, която дарява упование в божествената промисъл и надежда за спасение.Разпятието на Исус Христос и Неговото възкресение са двете най-важни събития в християнската религи..
145.00 лв.
Без данък:145.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Св. Архангел МихаилРазмери:Рамка: 20смх28смИкона: 15смх19смТегло: 0,72кг...
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Св. Св. Константин и Елена Медна икона с образите на Св. Царица Елена и Св. Константин Велики. За своята роля в разпространението на християнството те са канонизирани от Църквата като светци-равноапостоли и покровители на християнската вяра. Изковани от блестящата мед, обра..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Св. ТеодорСпоред народната представа на Тодороден св. Тодор на бял кон обикаля и наглежда посевите. След като нагледа нивите, той забива копието си в земята, връзва коня си, облича девет кожуха и отива при Бог, за да проси за лято.В християнския календар отдаваме почит на светците во..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна икона Света Богородица БългарскаОбразите на Света Богородица и Младенеца, красиво пресъздадени в медното изображение, внасят доброта, спокойствие и упование в дома.Изображението е ръчно изработено и поставено върху дъска, произведена в село Орешак. Всички авторски права са запазени! Ик..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна икона Света Богородица ПътеводителкаОбразите на Света Богородица и Младенеца, красиво пресъздадени в медното изображение, внасят доброта, спокойствие и упование в дома.Иконата е ръчно изработена от мед и поставена върху дъска от липа, която е обработена с огън за по-голяма автентичност.Изображ..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Света Богородица Умиление - специално изданиеТази уникална ръчно изработена икона е точно релефно копие на Икона от Средните векове и внaсq в дома усещане за мир и благодат. Медното изображение на Богородица е поставено върху дъска, изработена в село Орешак.Образът на Света Богородиц..
278.00 лв.
Без данък:278.00 лв.
Марка: Български
Медна икона Света ПеткаВ житието на светицата се разказва, че още 10-годишна, чува в храма Иисус Христос да казва „Който иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва!“ и решава да се посвети на вярата. Тя сменя дрехите си с просешки и често раздава свое имущес..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Георги Победоносец Впечатляваща икона, събрала в себе си топлината на обработеното дърво и мекия блясък на кованата мед, която ще ви даде частица от силата и мощта на Св. Георги.Иконата е ръчно изработена и представлява точно релефно копие на оригинално изображение, датира..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Голяма медна икона на Свети Георги.Размери: Рамка: 28смх37см Икона: 23смх28см..
145.00 лв.
Без данък:145.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Георги Свети Димитър Свети Евстатий и Свети Тодор - специално издание Впечатляваща композиция, пресъздаваща образите на светците, борещи се с змейове и неприятели.Изображението е ръчно изработено и поставено върху дървена основа, произведена в село Орешак. Всички автор..
195.00 лв.
Без данък:195.00 лв.
Показани 1 от 24 | 57 (3 Страници)

В тази категория ще откриете голямо разнообразие от медни икони и пластики. Ръчно изработени от кована мед, те са точно релефно копие на рисуваните през средните векове оригинали. Дървените рамки на иконите  са направени в село Орешак.

Тези ръчно изработени икони са чудесен подарък за сватба, за кръщелник и кръстник, за юбилей или друг специален повод.  

Много оригинална идея е да подарите икона като дар за новородено бебе, което носи името на светията.

Всички икони са със сертификат за произход и могат да бъдат изнасяни зад граница.