Магазин за оригинални български подаръци
Продукти в количка

Медни Икони

Медна икона специална богородица умиление с дърворезбована рамкаМедни Икони и ПластикиУникална ръчна изработка от мед, дело на школа с дълги традиции, иконата носи мир и преклонение във всеки дом.Ръчно изработена медна икона, точно релефно копие на  рисуван през средните векове оригинал, поставена в..
75.00 лв.
Без данък:75.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Св. Богородица и МладенецаИкона, ръчно изработена от кована мед и украсена с красива рамка от липа. Св. Богородица бди над домашното огнище и го закриля. Стойностен и мъдър подарък за семейство. Размери: Размери с рамката: 16/14.5/1.5 см. Размер на медната част: 10/8.5 см..
48.00 лв.
Без данък:48.00 лв.
ИКОНА СВЕТИ ГЕОРГИ ЗА АВТОМОБИЛ<br><span style='color:red'> Продуктът не се произвежда</span>
Изчерпан
Икона Свети Георги за автомобилИконата е  върху MDF плочка, на която има двойно залепяща се лепенка и може да се залепи в колата. Иконата е подходяща и за чанта...
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
ИКОНА СВЕТИ НИКОЛАЙ ЗА АВТОМОБИЛ<br><span style='color:red'> Продуктът не се произвежда</span> ИКОНА СВЕТИ НИКОЛАЙ ЗА АВТОМОБИЛ<br><span style='color:red'> Продуктът не се произвежда</span>
Изчерпан
Икона Свети  Николай за автомобилИконата е  върху MDF плочка, на която има двойно залепяща се лепенка и може да се залепи в колата. Иконата е подходяща и за чанта...
25.00 лв.
Без данък:25.00 лв.
Марка: Български
Икона Света Богородица - МалкаИконата е ръчно изработена и представлява точно релефно копие на оригинално изображение, датиращо от Средновековието. Дървената основа е измайсторена в с. Орешак. Медната част е произведение на Ателие за приложни изкуства „Леонардо“, основано от Стефан Георгиев през ..
32.00 лв.
Без данък:32.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Разпятие ХристовоРъчно изработена медна икона, поставена върху дървена основа, произведена в село Орешак. Икона, която дарява упование в божествената промисъл и надежда за спасение.Разпятието на Исус Христос и Неговото възкресение са двете най-важни събития в християнската религи..
145.00 лв.
Без данък:145.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Св. Архангел МихаилРазмери:Рамка: 20смх28смИкона: 15смх19смТегло: 0,72кг...
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна икона Света Богородица БългарскаОбразите на Света Богородица и Младенеца, красиво пресъздадени в медното изображение, внасят доброта, спокойствие и упование в дома.Изображението е ръчно изработено и поставено върху дъска, произведена в село Орешак. Всички авторски права са запазени! Ик..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна икона Света Богородица ПътеводителкаОбразите на Света Богородица и Младенеца, красиво пресъздадени в медното изображение, внасят доброта, спокойствие и упование в дома.Иконата е ръчно изработена от мед и поставена върху дъска от липа, която е обработена с огън за по-голяма автентичност.Изображ..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Георги Победоносец Впечатляваща икона, събрала в себе си топлината на обработеното дърво и мекия блясък на кованата мед, която ще ви даде частица от силата и мощта на Св. Георги.Иконата е ръчно изработена и представлява точно релефно копие на оригинално изображение, датира..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети Иван РилскиСвети Иван Рилски е български светец и отшелник, основател на красивия Рилски манастир, небесен покровител на българския народ. Още докато е жив е наричан „земен и небесен ангел”. Неговият образ, изваян в бляскавата мед, закриля дома и сочи пътя на вярата и  бла..
85.00 лв.
Без данък:85.00 лв.
Марка: Български
Медна Икона Свети ИлияИконата изобразява Свети пророк Илия, който единствен сред хората е взет жив на Небето с огнена колесница, теглена от огнени коне. В последната книга на Библията – „Откровение на Свети Йоан Богослов“ за него се казва, че е един от двамата пророци, които Бог ще изпрати..
245.00 лв.
Без данък:245.00 лв.
Показани 1 от 24 | 70 (3 Страници)

В тази категория ще откриете голямо разнообразие от медни икони и пластики. Ръчно изработени от кована мед, те са точно релефно копие на рисуваните през средните векове оригинали. Дървените рамки на иконите  са направени в село Орешак.

Тези ръчно изработени икони са чудесен подарък за сватба, за кръщелник и кръстник, за юбилей или друг специален повод.  

Много оригинална идея е да подарите икона като дар за новородено бебе, което носи името на светията.

Всички икони са със сертификат за произход и могат да бъдат изнасяни зад граница.