Животът е такъв, какъвто си го сътвориш.

Има дни, в които нищо не се получава така, както желаеш. И други, в които всичко се случва лесно и безпроблемно.

Има и хора, на които сякаш късметът им се изсипва от небето, и други, на които животът им е безкраен низ от трудности и нещастия.

Всичко това се случва, защото във вселената властва един могъщ принцип - Законът за привличането.

Това което е вътре в теб го проектираш около теб.

Ако си изпълнен с лоши мисли, чувства и емоции, ти привличаш техните проекции в живота си – било то ситуации, хора или взаимоотношения. Ако си изпълнен със злоба и завист, ти привличаш в живота си злоба и завист. Ако начинанията не ти се получават и бедите са твой спътник, обърни поглед навътре в себе си и осъзнай мислите, които имаш в момента.

Погледни ги без емоция и страх и без да се самообвиняваш, приеми ги и със силата на волята ги замени със светли мисли. Защото всичко, което е вътре в теб, се проявява и в твоя живот.

В момента, в който ги осъзнаеш, отрицателните мисли ще започнат да намаляват. Трябва да им помогнеш да изчезнат напълно, като целенасочено ги замениш с мисли за благодарност и любов. Защото енергията на добрата мисъл е изключително мощна и тя ще погълне негативната.

Потърси в ума си мисъл за нещо хубаво в живота ти – скъп приятел, любимо място, дете, прекрасен спомен... Задръж тази мисъл, почувствай я с всяка клетка на тялото си, изпитай благодарност. Съзнателно приеми мисли за любовта и съзнателно изхвърли мислите за нещастието.

Спри да обвиняваш другите или обстоятелствата за неудачите си, не пълни душата си с черни мисли и чувства. Вместо това поеми въздух и се изпълни със светлина. Ще усетиш как ще се почувстваш по-лека, с всички сетива ще усетиш радостта от живота и прекрасните неща, които ни заобикалят.

Направи го сега – изпълни ума си една добра мисъл. Задръж я за малко, не се насилвай. Почувствай светлината, която те изпълва.

Запомни, че ако не си щастлива от своя живот, първо трябва да погледнеш вътре в себе си и да видиш какви мисли те владеят. Ако промениш своята нагласа и погледнеш на света със светли очи, той ще ти се отблагодари.