Всички сребърни съкровища можете да видите в категорията Сребърни бижута с български фолклорни мотиви.

Събрали сме за Вас прекрасна колекция от оригинални сребърни украшения с български мотиви от шевици. Сребърните бижута са направени от високо качество сребро проба 925, а моделите са с изящни форми, украсени с красиви български мотиви.

В Бабината ракла ще откриете оригинални бижута, произведени в България, които ще внесат нотки блясък и чар във вашия ден. Тук ще намерите бижута за подарък за специален човек, украшения за нея, бижута за него, както и незабравим подарък за вашите чуждестранни приятели, които искате да впечатлите с прекрасен дар от България. Сребърните ни бижута с фолклорни елементи са стилни автентични и винаги актуален и желан подарък.

В оригиналните сребърни бижута с шевици традицията среща модерното и резултата е чиста проба красота и изящество, които могат да задоволят и най-изискания вкус. Подчертайте красотата на вашата дама с този модерен прочит на традицията, който вплита традиционните символи в съвременното модерно украшение.

Нека ви потопим в света на среброто, като ви разкажем за някои от нашите най-предпочитани и търсени модели сребърни украшения.

Сребърни бижута за дами

Колекция сребърни бижута Албена – сребърен медальон, сребърни обеци и сребърна гривна.


Нека ви разкажем малко повече защо избрахме името Албена. Албена е една от най-впечатляващите и красиви български драми, която без капка колебание можем да сравним с шедьоври като Ромео и Жулиета, Кармен, Отело. Това е нашата, българска история за трагичната съдба на голямата Любов. В тази невероятна българска драма са преплетени коварството и любовта, а над всичко стои безмерно красивата и безкрайно магнетична Албена.

Такива са и Бижутата Албена – магнетични и много български.

Колекция сребърни бижута Балкана – оригинални сребърни обеци, гривна и медальон, които можете да вземете поотделно или като комплект.


Изключително ефектни бижута, украсени с малки декоративни пендари.

Пендарите това са висящите украшения с форма на монети, които биват навързвани на нанизи или поставени върху обеци, колани или най-различни аксесоари на женската носия. Едно време хората казвали „мома без дрънчащи пендари не може“, т.е. няма да може да си намери любим.

Тези уникални бижута носят името Балкана, защото ни напомнят за спиращата дъха красота на българската планина, за нашепващите вековни тайни гори и ромолящите потоци, в чиято песен можем да чуем въшебния звук на пендарите.

Сребърни украшения Капка - изящни капковидни сребърни обеци и медальон, декорирани с мотиви от шевици. Красиви като капки тези украшения ще направят вашата дама още по-обаятелна и стилна. Можете да вземете бижутата поотделно или като комплект и да направите един наистина забележителен подарък.

 

Сребърни бижута за мъже


Нашето предложение за господата е сребърен медальон с Розета от Плиска – един от най-знаковите български символи.


Розетата от Плиска е световноизвестен средновековен бронзов артефакт, от изключително значение за българската история. Тя е символ на древната история и величие на България.

Намерен е при археологически разкопки в старата българска столица Плиска. Представлява медальон, с формата на звезда със седем лъча, върху които са изобразени по два прабългарски рунически знака. В средата на лицевата страна има ухо за връв, а от другата страна е изсечен знакът IYI - символът на рода Дуло.

Има различни хипотези за предназначение на древната розета - най-ранната теория я разглежда като част от конска сбруя, а по-късно се налага хипотезата, че лъчите й са свързани със седемте дни на седмицата, седемте сияйни богове, седемте познати в древността планети, а самата розета е служела като магически инструмент за извършване на гадания и ритуали.

Сребърен Комплект Сила се състои от гривна, пръстен и ръкавели.


Гривна е направена от черен плетен конец със сребърна плочка с елемент от българска шевица. Същите мотиви са изобразени и на пръстена и ръкавелите.

Направен да носи самочувствие, сила и увереност в собствените сили, сребърните бижута Сила са отличен подарък за специален мъж.

Нека ви разкажем малко повече за това какво е сребро проба 925 и защо то е предпочитано пред чистото сребро за изработка на бижута. Сребро 925 е качествена бижутерска сплав, която се състои от 92.5 % чисто сребро и 7.5 % добавена мед, която имено придава допълнителна здравина и издръжливост на накитите. Именно добавената мед прави бижуто по-устойчиво, без да оказва влияние на красивия му сребристо-бял блясък.

Защо да предпочетете сребърно бижу?

На първо място, среброто е доказано хипоалергенно и не предизвиква кожни раздразнения. То е безопасно при продължително носене, което е изключително важно особено по отношение на обеците, които са в директен досег с нашата кожа и моментално може да се получи алергична, възпалителна реакция.

Освен това сребърните бижута с проба 925 са много здрави, устойчиви на надраскване и ако се грижите добре за тях могат да ви красят цял живот.

Благодарение на изключителната си гъвкавост,  среброто проба 925 може да се претвори в най-разнообразни форми и елементи, могат да бъдат изваяни множество модели, сред които вие да подберете точно Вашето бижу, което ще отговори на стила и вкуса ви.

Заблестете с обаянието и блясъка на оригиналните български бижута с мотиви от шевици и фолклорни елементи, които Бабина Ракла БГ представя за Вас!

Разгледайте всички наши сребърни накити в категорията Сребърни бижута

Можете да комбинирате нежните Сребърни бижута с български мотиви с уникалните Шалове с шевици.